RESOLUCIÓ DE L’ASSEMBLEA D’EUiA DE BLANES SOBRE LES ELECCIONS GENERALS AL CONGRÉS I AL SENAT DE L’ESTAT ESPANYOL

Blanes, 2 de setembre de 2011

El proper 20 de novembre estan convocades eleccions generals al Congrés i Senat de l'Estat Espanyol.

Des de fa temps, Izquierda Unida (IU) treballa per la unió de les esquerres per fer front comú contra les polítiques neoliberals que ha estat aplicant el govern socialista de Zapatero i que, des de la seva actitud passiva, permet el PP. Aquestes polítiques vénen recomanades des d'Europa i dirigides pels mercats i les entitats financeres i, en el cas que el PP guanyés les eleccions generals, no tindran aturador.

A Catalunya, des de fa tres processos electorals, la coalició ICV-EUiA ha representat aquesta unió de les esquerres. Aquesta mateixa unió cal que es reprodueixi a tot l'Estat Espanyol, per poder fer front en aquestes properes eleccions, a aquestes polítiques neoliberals que incideixen directa i negativament sobre el benestar social de les classes treballadores, i poder començar a sortir d'aquesta crisi d'una forma justa i solidaria.

L'Assemblea d'EUiA de Blanes, davant d'aquesta situació, confia i desitja que es pugui arribar a formar coalició electoral i posterior grup parlamentari conjunt de les formacions IU, ICV i EUiA, revalidant l'acord de fa quatre anys.

Després de l’aparició d’EQUO, a nivell d’Estat, ICV s’està plantejant aquesta coalició amb IU. Des d’EUiA de Blanes demanem a la nostra direcció que, en cas que ICV decideixi no formar coalició amb IU, EUiA sí formi coalició amb IU, com a referent que és a Catalunya de l’esquerra,presentant la seva candidatura pròpia.

Ara bé, cal també garantir que, passi el que passi, a Blanes i pel que fa a la política municipal,mantindrem els nostres acords amb els companys d’ICV, respectant així la voluntat de la ciutadania blanenca que ha votat a la coalició EUiA-ICV.