Blanes: tall de carretera contra les retallades a la Sanitat

Seguint amb les iniciatives de protesta contra les retallades a la Sanitat Pública, la Plataforma Ciutadana de Blanes, el dissabte 3 de setembre, va protagonitzar el tall de la circulació a la carretera GI-682 al seu pas per la vila, a l'alçada de la rotonda Mar i Murtra. En la mateixa línia i el mateix dia, en altres 16 poblacions catalanes es varen realitzar també talls a diverses carreteres.

A Blanes, prop de 200 persones es van concentrar a les 12 hores del matí i varen realitzar talls intermitents de 5 minuts fins a les 13 hores, moment en què es va donar per acabada la protesta. Els participants tallaven la circulació durant 5 minuts i deixaven que aquesta continués durant 5 minuts i així successivament. Aprofitaven el temps d'aturada per informar als conductors del motiu d'aquesta iniciativa i per demanar el seu suport invitant-los que fessin sonar els clàxons com a mostra de solidaritat.

Malgrat la incomoditat que això suposava pels conductors, la protesta va ser ben acollida i molts vehicles feien sonar els clàxons i s'interessaven per saber-ne més del motiu de la protesta. Mossos d'Esquadra i Policia Local varen vigilar en tot moment que no hi hagués cap incident i l'acte va transcórrer amb total normalitat.

Una banderola amb el símbol del no a les retallades va ser plantada ben a la vista al centre de la rotonda,i per megafonia els participants corejaven frases com "Amb la Sanitat no s'hi juga" o "Artur Mas a quina mútua vas". Als cartells que portaven alguns es podia llegir frases com "Retallem la corrupció",o "Pita contra les retallades".

Entre els participants estaven presents els quatre regidors del Grup Municipal d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, Paco Martínez, Amparo Ardanuy i Víctor Catalán, acompanyats de militants i simpatitzants. També va estar present el diputat d'ICV-EUiA, Joan Boada.


Vegeu alguns vídeos:



Salvem la sanitat