Massiva participació en la commemoració de l'Aniversari de la República a Blanes


D'èxit absolut es pot qualificar la jornada que la coalició ICV-EUiA va organitzar a Blanes, el diumenge 17 d'abril, per a commemorar el 80 Aniversari de la República. 

Els actes es van iniciar a les 12 del matí a l'entrada principal del cementiri de Blanes on es troba el monument als Repressaliats pel Franquisme, amb una ofrena floral que van fer conjuntament els regidors d'ICV-EUiA, Joan Salmerón i Paco Martínez, la coordinadora d'EUiA de Blanes i com a invitat, l'alcalde per IU de la ciutat malaguenya d'Ardales, Juan Calderón.

Amparo Ardanuy va dirigir unes emotives paraules als assistents sobre la importància del fet republicà i aprofità l'ocasió per donar a conèixer la noticia de la creació del Fòrum Republicà de les Comarques Gironines, explicant els seus objectius i llegint el seu manifest.

Més tard, al paratge de El Vilar, més de 250 persones es van aplegar per celebrar un dinar en el que, enguany, va ser el protagonista culinari un "asado uruguayo" preparat pels companys i companyes uruguaians que col·laboran amb la coalició.

Joan Salmerón, candidat a l'alcaldia per ICV-EUiA, es va dirigir els assistents remarcant quines han estat les consequencies de quatre anys de govern municipal de dretes, encoratjant a militants i simpatitzants a treballar de ferm per difondre el nostre programa i ideologia, per tal d'aconseguir uns bons resultats que permetin obtenir per a Blanes un govern d'esquerres.

Amparo Ardanuy va recordar els valors republicans i va encoratjar a tothom a continuar portant a terme iniciatives, com el recentment creat Fòrum Republicà, que ens portin a aconseguir el més aviat possible, la instauració de la 3a República. Per acabar va felicitar i agrair als companys i companyes de l'organització la bona tasca feta.

Amb un "Visca la República", es va donar per acabada la jornada, que malgrat això va continuar encara una bona estona.