ICV-EUiA de Blanes dóna suport a la plataforma Salvem Barrakes


Des que fa uns dies es va saber que l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes havia decidit el trasllat de Barrakes a una ubicació fora de la vila, al costat de la nova Ciutat Esportiva, els joves es van mobilitzar per protestar per una decisió arbitrària i fora de lògica.

Barrakes era l’únic espai dedicat als joves i a les entitats juvenils que quedava dins els dies de la Festa Major de Blanes. Els dimonis i els correfocs, el corre-aigües o la festa de l’escuma, han desaparegut en els darrers anys de les activitats programades; ara ha tocat el torn a Barrakes. A més d’actuacions musicals de grups de música de la vila i de la comarca, en aquell espai s’instal·len parades de diverses associacions o entitats culturals i juvenils, i constitueix un punt de trobada per a la joventut blanenca, en què, molta gent que estudia fora de Blanes, a Barrakes, es torna a retrobar.

Per aquestes consideracions i d’altres, ICV-EUiA de Blanes ha fet costat al jovent i a la plataforma “Salvem Barrakes” i ha participat en les diferents concentracions, la darrera de les quals, la del dissabte 23. Més de cinc-centes persones, sota el lema “Barrakes no es mouen”, es van concentrar a la plaça dels Dies Feiners i varen manifestar-se pel carrer Ample, Raval i passeig de Dintre per acabar a les portes de l’Ajuntament, per posar en evidència el seu suport a Barrakes, tal com es veu en les imatges.

La situació s’ha agreujat, ja que no hi ha hagut acord entre l’equip de govern i els organitzadors de Barrakes. Aquests es temen que no hi haurà Barrakes enguany si no s’accepta la ubicació proposada. Per aquest motiu, ICV-EUiA presentarà al proper ple municipal una moció demanant que es mantingui la celebració i ubicació tradicional de Barrakes.

Podeu veure altra informació així com imatges i vídeos sobre aquesta qüestió en aquests enllaços: