EUiA espera que el canvi previst en la llei de l´avortament signifiqui la seva despenalització


7 de març de 2009

La responsable de l´Àrea de la Dona de la formació i diputada, Mercè Civit, intervé en una jornada organitzada per associacions de planificació familiar i clíniques acreditades per a la interrupció de l´embaràs

La responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA i diputada, Mercè Civit, ha participat avui a la jornada `Avortament: restricció=turisme+clandestinitat´, organitzada al Col.legi d´Advocats de Barcelona per l´Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears i l´Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció Voluntària de l´Embaràs (ACAi).

En la seva intervenció, Civit ha destacat la necessitat de difondre polítiques preventives de l´embaràs no desitjat, sobretot entre les adolescents, d´incrementar el nivell d´informació entre la joventut i de recuperar els centres de planificació familiar.

Així mateix, la dirigent d´EUiA i diputada -que ha recordat que la seva formació ha participat en totes les campanyes i mobilitzacions pel dret a l´avortament lliure i gratuït que han dut a terme diferents plataformes-, ha valorat que les conclusions de l´informe d´experts presentat al Ministeri d´Igualtat del Govern espanyol són un pas endavant per a canviar la llei i despenalitzar l´avortament, “estem pendents que sigui així”, ha dit Civit, que ha afegit que EUiA està per les 24 setmanes. Tot i així, ha considerat un retrocés el fixar un termini (fins a 22 setmanes) pels casos de risc per la vida de la mare o malformació del fetus, doncs fins ara ni s´hi posava un límit. Pel que fa a la discussió sobre el nombre de setmanes per fixar un límit, la responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA considera que “no és tracta d´una qüestió científica, sinó ideològica i moral”.

Civit ha acabat la seva intervenció defensant que els avortaments es practiquin en el àmbit de la salut pública “per a garantir la igualtat d´oportunitats”. Tanmateix, la diputada d´EUiA ha valorat el paper que han tingut fins ara les clíniques acreditades per a la interrupció voluntària de l´embaràs, per això ha apostat per la seva integració en la xarxa pública, on creu que poden contribuir amb la seva experiència a formar professionals.