El Despotisme del "govern dels millors"


Sembla mentida, però finalment la gent comença a treure's la careta, i es mostra tal i com és realment. Fa uns pocs dies, el nou govern de CiU a Catalunya, va voler aplicar una de les seves promeses electorals per poc després tirar-se enrere sota la justificació d'un anticicló i la necessitat de valorar si aquest fet meteorològic pot influenciar la necessitat de limitar la velocitat.
El cas és que David Rodriguez, Director en aquell moment del Servei Meteorològic de Catalunya, va fer un article, explicant les contradiccions pròpies de la mesura que volia fer CiU, donant un raonament tècnic, i demanant que l'actual govern no fes oïdes sordes als informes científics que avalen la mesura dels 80 km/h... al dia següent (es un parlar; potser van trigar "uns dies") David Rodriguez va ser cessat del seu càrrec, sense cap substitut a la vista.
Aquesta és la forma de treballar del govern dels millors, que executen un pla diví, i que cap persona pot qüestionar, sota amenaça de ser purgat. Això en el meu país (i encarà que tinguem una pertinença de classe social clarament diferenciada, el país que jo sàpiga és el mateix), doncs això, que en el meu país això se li diu Despotisme. I posats a ser malpensats, la meva pregunta es: potser ha tingut també influença en el seu cessament, la seva vinculació política amb EUiA i el PSUCviu??.
Us deixo l'article del company i camarada David, a qui li dono el meu suport pel seu valor i integritat.
Límit de velocitat i meteorologia

El debat sobre el límit de velocitat a determinades vies de l’Àrea Metropolitana de Barcelona acaba d’arribar a l’àmbit de la meteorologia. La Generalitat està demanant informes diaris sobre la situació del temps al Servei Meteorològic de Catalunya com a base per a determinar la velocitat màxima dels vehicles. Això representa una novetat al voltant de la discussió sobre la conveniència de la mesura dels 80 quilòmetres hora aprovada pel govern de l’Entesa.
Des d’un punt de vista científic, és cert que en una situació anticiclònica existeix una major concentració de gasos contaminants. Però també és cert que a Catalunya més d’un 60% dels dies de l’any estan associats a aquesta situació meteorològica de manera més o menys intensa. Per altra banda, les situacions oposades, és a dir, de baixes pressions, venen acompanyades en moltes ocasions de precipitacions. En aquest sentit, a Catalunya plou una mitjana d’uns 90 dies l’any, fet que representa una important proporció dintre dels episodis no anticiclòniques.
Partint d’aquestes dades, no s’acaba d’entendre quin serà el criteri del govern a l’hora d’establir la velocitat màxima a les nostres carreteres. Si és en funció de la intensitat de l’anticicló, el Servei Meteorològic de Catalunya acabarà sent decisiu per a executar les decisions? Quins seran els indicadors que determinin els llindars crítics? Com es determinaran els mateixos? I si la situació és de baixes pressions acompanyada de precipitacions, es convidarà a circular més ràpidament?
La qüestió és que el govern està patint les contradiccions d’una promesa electoral sense cap fonament. El debat no pot centrar-s’hi en la meteorologia. Els informes científics han demostrat que la limitació de velocitat disminueix la contaminació i la sinistralitat al conjunt de tot període estudiat, on es combinen situacions meteorològiques diverses. El temps, variable que no està sota el control polític, pot contribuir a frenar o accelerar la dispersió de contaminants. Però la limitació de la velocitat comporta sempre una disminució de gasos nocius, i aquesta sí que és una variable que podem graduar des dels poders públics.
En un primer moment, el govern ha negat les dades proporcionades pels informes tècnics, desautoritzant als experts en un exercici irresponsable d’anteposar els interessos polítics a l’evidència científica. I ara, de manera desesperada i improvisada, comencen a parlar del temps, contradient el sentit comú més elemental.
Arribats a aquest punt de desorientació màxima al voltant d’aquest tema, el millor que pot fer CiU és mantenir la mesura de l’anterior govern. El medi ambient, la qualitat de vida, la salut de les persones, la seguretat a les carreteres, el rigor científic, i fins i tot la meteorologia, agrairien sens dubte que aquest debat es tanqués de manera intel·ligent.

David Rodriguez Albert
Director del Servei Meteorològic de Catalunya
Escolteu l'entrevista a David Rodriguez a Catalunya Radio

El bloc d'en Maxi Rica

1 comentari:

J.M. Ojeda ha dit...

¡Hola Maxi!
Como ya dije en tu blog, La prepotencia y el despotismo es un claro signo de la decadencia del ser “Humano”
Amigo mío, esto pinta mal… Muy mal.

Salud y Lucha Obrera.
J.M. Ojeda.