Diada interessada

 per  Marián Anguita

productesdelaterra.cat
Pels volts dels 80, amb en Pujol de president, quan anàvem a les manis de la Diada, escridasaven els convergents dient "Pujol, amb la bandera, amagues la cartera !". El temps sembla que va confirmar aquest eslògan.
    
    Però guaita! A Blanes passa el mateix.
Per no perdre ni un caleró, resulta que s'ha dictat una ordre directa d'alcaldia en què s'autoritza els comerços perquè obrin la diada de l'11 de setembre, des de les 17 h fins a les 2 h de la matinada.
    
    Ja és prou indignant que s'obligui a treballar en el dia de la festa nacional, una explotació pels treballadors sobre tot de botigues i botiguetes, perquè els súpers com el Caprabo tanquen tot el dia. Però a Blanes no, no fos que els botiguers del centre no poguessin fer caixa. Perquè el que cal aclarir és que no tot Blanes pot obrir, no. Com sempre el permís s'aplica de forma especial als carrers del centre i tot el Passeig Marítm.
    
    Queden fora de permis les zones de Mas Borell, La Perla, Mas Moixa, Mas Carolet, Masflorit, Ca la Guido, Mas Enlaire, Els Pavos, Quatre vents. Per la banda de S'Abanell, el límit està al carrer Colom. Més amunt, tot xapat.
    
    Bé, ja ho veieu. Bàsicament el centre de sempre amb uns afegitons molt polítics: Els Pins (no sigui que els dels càmpings no facin caixa), La Plantera, per allò de "políticament correcte" i l'allau d'immigrants, o per estalviarse les molèsties, doncs les botigues de la zona no en fan gaire cas de les prohibicions ?.
    
    El de sempre : omplir la butxaca d'uns quants, putejar els que han de treballar per força, i una manca de respecte absolut cap a la jornada més emblemàtica pels catalans... La pela es la pela i, pels convergents, això passa per damunt de qualsevol abanderament catalanista (i a Madrid els hi diuen nacionalistes!! Ja)
    
    A tot això podem afegir-hi el fet  que a Blanes no hi ha cap dia de descans, ni tan sols el cap de setmana. Si tens la mala sort de tenir un edifici en construció al costat, no pateixis, ni el diumenge descansaràs.
En lloc de piular d'ocellets et despertarà la formigonera o la serra elèctrica de torn.
Bon negoci pels que venen taps per a les orelles.
    
   

2 comentaris:

Marián ha dit...

Doncs al final, "donde dije digo, digo Diego", les pressions d'alguns comerciants han fet tirar enrere l'ordre d'alcaldia i s'ha donat llibertat perquè tothom faci el que vulgui.

Més del mateix, la pela es la pela i la Diada una anècdota.

Maxi ha dit...

L'emprenyamenta que porto per aquest motiu és important. Ens flexibilitzen el mercat laboral (traducció: precaritzen i rebaixen els drets de les persones treballadores), i continuen amb tot allò que vulgui donar una visió i concepte del mon que vagi al voltant dels guanys i beneficis, i a on les persones cada vegada queden més subjugades..en estan proletaritzant a marxes forçades. Collons de país!!.

He deixat també la meva opinió en un article, sobre la Diada.